Hartanah

Malaysia melaknat tindakan menteri Israel ceroboh laman Al-Aqsa

Israel

rumahkabin black

PUTRAJAYA – Kerajaan Malaysia mengecam sekeras-kerasnya tindakan biadab seorang menteri rejim Israel yang menceroboh masuk ke dalam pekarangan Masjid Al-Aqsa dalam satu kejadian yang berlaku semalam.

Wisma Putra menerusi kenyataan berkata, perbuatan terkutuk itu jelas menggambarkan satu bentuk provokasi jahat ke atas status-quo kawasan Baitulmaqdis.

“Justeru, Malaysia melaknat dengan tegas aksi tindakan pencerobohan kurang ajar oleh menteri berkenaan ke atas kedudukan kompleks masjid Al-Haram Al-Sharif,” katanya di sini tadi.

Semalam, Menteri Keselamatan Kebangsaan Israel, Itamar Ben Gvir berhaluan kanan melawat kawasan tersebut yang juga dirujuk masyarakat Yahudi sebagai Temple Mount.

Kunjungan beliau yang berhaluan kanan ke situ pukul 7 pagi selama 15 minit ketika tempoh dibenarkan bagi penganut berkenaan mencetuskan bantahan banyak negara Islam.

Kedutaan Amerika Syarikat di negara haram itu serta Majlis Keselamatan Nasional White House sendiri memberi amaran tindakan beliau boleh menjejaskan proses keamanan.

Mengulas lanjut, Wisma Putra menambah, Malaysia menyeru masyarakat antarabangsa menuntut rejim Zionis bagi segera menghentikan provokasi dan mengekalkan kestabilan.

“Malaysia turut sentiasa berdiri teguh bersolidariti dengan penduduk Palestin dan mengulangi pendirian status Al-Quds Al-Sharif sebagai tapak suci umat Islam.

“Pada masa sama, Malaysia menegaskan sokongan tidak berbelah bahagi kepada perjuangan suci Palestin untuk mencapai kebebasan daripada pendudukan haram Israel,”’jelasnya. – KOSMO! ONLINE

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link

Related Posts