Pelaburan

Pilih TFC kerana Piala AFC

322505537 477270784478749 1917226660100275157 n e1673151793105

rumahkabin black

KUALA LUMPUR – Pemain sayap Terengganu FC (TFC), Nik Sharif Haseefy Mohd Lazim mengintai peluang lebih besar untuk menyerlah pada musim ini apabila sah menjadi milik pasukan itu selepas dipinjamkan daripada Selangor FC musim lalu.

Nik Sharif mula mencuri tumpuan selepas beraksi bersama Naib Juara Piala FA 2022 ini secara pinjaman dan telah melakukan sebanyak 26 penampilan secara keseluruhan selain turut berjaya meledak tiga jaringan.

Susulan prestasi cemerlang yang telah ditampilkan oleh pemain berusia 26 tahun itu menyaksikan TFC berminat untuk terus menagih khidmatnya pada musim 2023 secara tetap sambil menyifatkan ini adalah keputusan terbaik untuknya kekal bersama skuad kendalian Tomislav Steinbruckner.

Namun sudah pasti ia bukan perjalanan yang mudah untuknya memandangkan TFC musim ini dihadiri oleh rata-rata pemain baharu dan paling penting adalah keserasian yang perlu dicari sebelum sepak mula.

“Terengganu memang banyak memberi ruang kepada saya untuk lebih menyerlah pada musim lepas dan terima kasih kepada semua yang telah mempercayai keupayaan saya terutamanya jurulatih, Nafuzi Zain.

“Antara faktor kenapa saya ingin kekal di Terengganu adalah untuk mencari pengalaman beraksi di Piala AFC selain ini juga adalah dorongan daripada keluarga terutamanya ibu saya untuk terus beraksi bersama pasukan ini.

“Sudah tentu ia bukan mudah sebab kita tahu ramai muka baharu yang datang termasuklah jurulatih baharu, Tomislav Steinbruckner dan kita perlu segera menyesuaikan diri dengan taktikal dan latihan selepas ini.

“Misi saya adalah untuk cuba menjaringkan lebih banyak gol selepas ini di mana saya ingin perbaiki pencapaian individu yang mana saya berharap ia juga dapat membantu rakan-rakan lain pada musim ini,” jelasnya.

Bekas pemain Pahang ini juga turut berterima kasih kepada Selangor FC yang telah banyak membantunya sepanjang bersama pasukan itu terutama dari segi aspek pemulihan selepas berdepan kecederaan pada musim 2021.

Nik Sharif yang pernah dilanda kecederaan buku lali sebelum ini menyaksikan dia direhatkan dalam tempoh masa yang panjang dan bukan mudah untuk kembali bangkit mencipta nama.

“Saya sudah bersama Selangor selama lebih satu musim sebelum dipinjamkan ke Terengganu FC, jadi saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada mereka atas segalanya.

“Terutamanya apabila mereka sudah menjaga saya dengan baik khususnya daripada segi kebajikan dan juga sepanjang proses pemulihan sewaktu saya cedera, terima kasih Selangor,” tambahnya. – MalaysiaGazette

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link

Related Posts