Infotainment

Apple Memperkenalkan Aplikasi Khusus Untuk Penstriman Muzik-Muzik Klasik

apple classical app 950x517

rumahkabin black

Apple Music Classical akhirnya diperkenalkan hari ini secara rasmi. Ia adalah platform penstriman muzik kedua Apple selepas Apple Music. Tetapi berbeza dengan Apple Music yang menawarkan pelbagai genre muzik, Apple Music Classical seperti namanya hanya memfokuskan kepada muzik klasik sahaja.

Apple Music Classical menawarkan pustaka muzik klasik yang mengandungi lebih 5 juta rakaman termasuk karya baharu, karya agung, dan ribuan album.

apple classical app 950x517

Kebanyakan kandungan adalah muzik instrumental dan koleksi legenda seperti dari Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin dan Johann Sebastian Bach.

apple music classical 3 up 950x540

Aplikasi turut menawarkan kemampuan carian mengikut komposer, konduktor, nombor katalog dan banyak lagi. Seperti Apple Music, audio resolusi tinggi nirhilang sehingga 192kH/24 bit turut disokong. Tidak lupa Apple turut menawarkan sokongan audio spatial untuk pengalaman pendengaran yang lebih imersif.

Apple Music Classical turut memaparkan biografi artis, butiran karya dan banyak lagi untuk pengetahuan tambahan pengguna.

ikon apple music Classical 950x534

Perkhidmatan penstriman muzik baharu Apple ini hanya akan dilancarkan pada 28 Mac nanti. Buat masa ini hanya peranti iOS sahaja menyokong iaitu yang menjalankan iOS 15.4 ke atas, sementara aplikasi untuk peranti Android akan diperkenalkan di masa akan datang.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link