Pelaburan

Tekad Dr Akmal mahu Ketua Pemuda UMNO bawah 40 tahun

Akmal 1234

rumahkabin black

KUALA LUMPUR – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO yang baharu Dr Muhamad Akmal Saleh akan menjadikan usaha meminda Perlembagaan UMNO supaya jawatan tersebut disandang dan ditandingi mereka yang berusia 40 tahun ke bawah sebagai tugas pertama.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Merlimau itu bernekad untuk membuat perubahan tersebut yang disifatkan sebagai di luar norma UMNO bagi menarik kembali sokongan golongan muda.

“Hakikat bahawa golongan muda telah menolak UMNO tetapi apabila Ketua Pemuda UMNO di bawah 40 tahun sudah tentu golongan muda berharapkan sesuatu yang luar biasa daripada Pemuda UMNO Malaysia.

“Jadi insya-Allah kita akan menghasilkan beberapa perkara yang di luar daripada norma UMNO ini yang pertama kita akan gubal Perlembagaan pastikan UMNO Ketua Pemuda UMNO mestilah juga bawah 40 tahun.

“Selama ini orang tak berani hendak buat sebab merasakan bila berada dalam jawatan susah hendak lepaskan. Tetapi kali ini biar bermula dengan diri saya,” katanya.

Katanya, usaha itu juga untuk menghasilkan generasi pelapis dalam UMNO sekali gus memberikan pengharapan dan kepercayaan kepada parti itu.

Ketika ini had umur 40 tahun hanya dikenakan terhadap ahli Pemuda UMNO dan tidak ada had umur dikenakan terhadap pemegang jawatan ketua Pemuda.

Muhammad Akmal, 35 tahun, ditemui media di lobi Menara Dato’ Onn dan beliau merupakan satu-satunya calon Ketua Pemuda berusia bawah 40 tahun berbanding tiga calon lain.

Beliau mengesahkan telah menerima majoriti 105 undi untuk jawatan Ketua Pemuda UMNO yang baharu dalam pemilihan yang berlangsung pada Sabtu.

Muhammad Akmal berkata, jumlah undi yang diperolehi mencerminkan perubahan yang dimahukan oleh Pemuda.

“Sudah tentu hari ini UMNO tidak dilihat hanya golongan elitis berada dalam dalam UMNO.

“Anak kampung pun sebenarnya boleh memimpin UMNO. Insya-Allah memberikan pengharapan yang baharu kepada semua ahli UMNO dan perubahan itu akan bermula daripada Pemuda UMNO Malaysia,” katanya.

Sementara itu Muhamad Akmal menegaskan UMNO tidak mempunyai sebarang ‘kem’ seperti yang digembar-gemburkan setengah-setengah pihak.

Bagaimanapun beberapa tindakan telah dikenal pasti bagi merapatkan jurang dalam Pemuda UMNO dan parti selepas pemilihan selesai.-MalaysiaGazette

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link