Infotainment

Kanak-Kanak Selamba Panjat Main Atas Bumbung Kereta, Luahan Lelaki Ini Buat Netizen Emosi

FotoJet 2023 03 16T115833.220

rumahkabin black

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Baru-baru ini, seorang pengguna Twitter @faiizaizat berkongsi sebuah video yang memaparkan seorang kanak-kanak dipercayai anak jirannya telah memanjat bumbung kereta milik ahli keluarganya.

Artikel Berkaitan:

Menerusi satu ciapan, pengguna Twitter itu meluahkan kekecewaannya apabila ibu bapa kepada kanak-kanak tersebut gagal untuk memastikan anak mereka tidak bertindak luar kawalan dimana boleh mengakibatkan kejadian tidak diingini.

Difahamkan adik kepada pengguna Twitter itu telah bertindak memarahi kanak-kanak tersebut ketika kejadian berlaku. Tambahnya, sepatutnya ibu bapa bertanggungjawab untuk mendidik anak-anak mereka apa yang boleh dilakukan ataupun tidak serta mengajar mereka adab.

Perkongsian tersebut telah meraih pelbagai reaksi netizen dan segelintir netizen berpendapat tindakan budak kecil itu tidak patut kerana boleh merosakkan harta benda orang. Malah, rata-rata netizen juga mengatakan bahawa ibu bapa sepatutnya memantau anak-anak mereka dan mengajar adab berjiran.

Ada juga netizen yang mengatakan budak kecil itu melampau kerana memanjat kereta orang sesuka hati dan meminta agar pemilik video berjumpa dengan ibu bapa budak itu agar dapat menasihati anak mereka.

Akan tetapi, ada netizen yang berpendapat untuk ‘pejam mata’ sahaja kerana mereka masih kecil tetapi dibidas ramai orang kerana dari kecil perlu dibentuk agar mempunyai sikap yang baik kelak. Malah, segelintir netizen juga berkongsi pernah berdepan situasi sama mempunyai anak jiran yang nakal.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);fbq(‘init’, ‘1041937705985880’);fbq(‘track’, ‘PageView’);

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);fbq(‘init’, ‘445370815656192’);fbq(‘track’, ‘PageView’);

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link