Infotainment

‘Sejak Bila Saya Pembuli? Kak Yongnya..Kuatnya Aku Ni Sampai Awak Takut Ye’ – Uqasha

Screenshot 2023 03 17 at 8.34.19 AM

rumahkabin black

Screenshot 2023 03 17 at 8.34.19 AM

Pelakon Uqasha Senrose meluahkan rasa terkilan apabila menjadi mangsa fitnah seorang individu yang menuduh dirinya pembuli semasa zaman persekolahan.

Artikel Berkaitan: ‘Jangan Tertipu Dengan Air Mata Dia, Talam Dua Muka’- Individu Dakwa Uqasha Kaki Buli Masa Sekolah?

Artikel Berkaitan: Mengaku Pernah Hisap Rokok Depan Sekolah, Individu Dakwa Uqasha Kaki Buli Buka Aib Sendiri?

‘Siapa yang buli mental siapa ini?’

0c4ec9cf62992b08112b9f2722fa3ed2

Menerusi ciapan di Twitter akui terkejut dan trauma dengan tuduhan tidak berasas yang dilemparkan individu terbabit.

Allahukhabar selepas semua yang terjadi kepada saya dan suami, muncul pula fitnah menuduh saya sebagai pembuli. Dengan satu gambar, saya dicop sebagai pembuli. Siapa yang buli mental siapa ini? Dalam foto tersebut siapa yang ceria?

Terbaharu, Uqasha telah tampil membuat siaran langsung di TikTok untuk memberi penjelasan berhubung dakwaan yang dilemparkan individu terbabit. Tambah pelakon berusia 31 tahun ini, dia tidak tahu apa niat individu terbabit melemparkan fitnah sedemikian sedangkan perkara itu sama sekali tidak benar.

Apa niat awak? Sampai trending, buruknya nama saya orang cakap saya kaki buli. Senang cerita, kalau anak awak kena buli. Saya pembuli, anak awak takut nak pergi sekolah sampai bunuh diri segala. Awak tak beritahu mak awak? Mak awak tak jumpa pihak sekolah? Sekolah kita tak ada cikgu disiplin?

Tidak terhenti di situ, isteri kepada Kamal Adli ini meminta individu terbabit mengemukakan bukti sekiranya benar dirinya adalah mangsa buli seperti yang didakwa.

Sejak bila saya pembuli? Saya boleh hadapkan semua budak-budak sekolah saya, cikgu-cikgu betul ke saya pembuli. Saya berani sebab saya nak tahu juga, apa kau cakap tu bagi bukti. Tolong lah, saya nak bukti sangat.

Kak yong nya aku ni ye, kuatnya saya sampai takutnya awak dekat saya. Saya yang pindah sekolah, macam mana dia cakap dia yang pindah sekolah.

Uqasha kini menyerahkan perkara tersebut kepada pihak berkuasa untuk menjalakan siasatan lanjut. Uqasha turut meminta orang ramai supaya jangan terburu-buru menilai sesuatu perkara sebaliknya dengarlah daripada kedua-dua pihak.

Jangan jadi otak singkat atau kurang bijak konon-konon nak backup. Jangan dengar sebelah pihak.

Sumber: Twitter, TikTok Uqasha

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link