Hartanah

Dua penyeludup lari tinggal 2.1 tan mercun, bunga api

WhatsApp Image 2023 01 09 at 6.57.52 PM

rumahkabin black

RANTAU PANJANG – Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Kelantan merampas pelbagai jenis mercun dan bunga api seberat 2.1 tan yang dipercayai seludup dari negara jiran untuk sambutan Tahun Baharu Cina dalam serbuan di Kampung Padang Pak Amat Pasir Puteh dekat sini semalam.

Pengarahnya, Wan Jamal Abdul Salam Wan Long berkata, rampasan mercun dan bunga api bernilai lebih RM35,600 termasuk cukai itu dijalankan selepas pihaknya menahan sebuah lori dan sebuah trak pikap pada pukul 9.50 malam.

Katanya, bagaimanapun, kedua-dua suspek yang terlibat berjaya melarikan diri dengan meninggalkan kenderaan tersebut sejurus menyedari kehadiran anggota penguat kuasa dan kini dalam buruan.

“Kumpulan penyeludup memunggah barangan tersebut dalam skala kecil dari kawasan sempadan Malaysia-Thailand di Sungai Golok, Rantau Panjang menggunakan kenderaan itu sebelum dibawa ke kawasan tanah lapang di Kampung Padang Pak Amat, Pasir Puteh,” katanya pada sidang akhbar di Pejabat JKDM Rantau Panjang di sini hari ini.

Wan Jamal Abdul Salam memberitahu, pihaknya tidak menolak kemungkinan mercun dan bunga api itu dipercayai untuk pasaran sekitar Lembah Klang dan kes disiasat mengikut Seksyen 135(1)(e) Akta Kastam 1967. – KOSMO! ONLINE

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source link

Related Posts